Spoedechografie – Advanced

Snel naast een basiscursus ook meteen aanvullend advanced onderdelen leren? Dat kan met de DEUS advanced cursus. Door gebruik te maken van extra eLearning modules en een verhoging van de hands-on tijd en instructeur:cursist ratio van 1:4 naar 1:3 is het nu ook mogelijk geworden om los of aansluitend een mooie advanced cursus te doen in 1 dag. Hierdoor wordt het mogelijk om in 2 dagen een basiscursus en aanvullend de relevante onderdelen van de advanced cursus te doen.

De theorie zal in de voorbereidende eLearningmodules en de korte presentaties tijdens de cursus naar voren komen. Het zwaartepunt tijdens de cursusdag ligt op het hands-on gedeelte; het vervaardigen en interpreteren van echobeelden. Wij maken hierbij alleen gebruik van fantomen en proefpersonen, doorgaans studenten geneeskunde.

Voor iedere cursus wordt dan ook een gedegen bestudering van de opgegeven lesstof verwacht teneinde de cursusdoelen met certificaat te bereiken.

OPTIMALE LEEROMGEVING

DEUS cursussen zijn uniek door onze rigoreuze praktijkgerichte didactische opzet. Wij onderscheiden ons van andere echografie cursussen door tijdens de praktijkoefeningen te werken met kleine groepjes van 3 cursisten per oefenstation. Elk oefenstation heeft een eigen instructeur, echomachine en DEUS echomodel waardoor elke gemaakte echt direct wordt gesuperviseerd en gebruikt kan worden voor het eigen echoportfolio en eventueel certificatietraject. Juist het aanleren van de praktische implementatie van POCUS is belangrijk. Wij werken daarom alleen met ervaren klinische instructeurs die in het dagelijkse werk ook daadwerkelijk zelf structureel point-of-care echografie toepassen in de behandeling van eigen patiënten. Tijdens het gezamenlijk oefenen van de echovaardigheid, onder andere door middel van voor de individuele cursist relevante scenariotrainingen, is er zo voldoende ruimte om ook in te gaan op de klinische setting in de eigen dagelijkse praktijk.

CURSUSTITEL

  • DEUS Advanced cursus Spoedechografie

DATA & INSCHRIJVING

DOELGROEP

  • Artsen, VS en PA’s geïnteresseerd in de spoedechografie.
  • Doel cursus Het uitbreiden van het pallet van spoedechografie applicaties en het aanleren van basale echogeleide procedures.
  • Toelatingseisen Het volgen van de basiscursus spoedechografie is sterk aan te raden maar niet verplicht.

INHOUD

  • Galblaas
  • Nieren en blaas
  • DVT
  • Acute Dyspnoe

LEERDOELEN

De cursisten worden na afloop geacht om vertrouwd te zijn met bovenstaande spoedechografie applicaties, zowel op theoretisch als op praktisch vlak.

ACCREDITATIE

Accreditatie is reeds verleend voor onder andere;

  • NVSHA

ABAN Accreditatie van de eLearning (6 punten) loopt via ExpertCollege.

DATA, KOSTEN & INSCHRIJVING

CURSUSLOCATIE

OSG
Ringveste 7 A
3992 DD Houten
T: (030) 634 65 80
F: (030) 637 97 94
W: OSG Jouwzorgopleider
E: info@jouwzorgopleider.nl

MEER INFORMATIE

Ter voorbereiding op de cursus zullen voor aanvang de lesmaterialen ter beschikking worden gesteld, waaronder een DEUS-ExpertCollege eLearningpakket.

DEUS

Sinds 2012 is DEUS actief in de ontwikkeling van scholing op het gebied van point-of-care echografie voor medisch specialisten (i.o.) en andere medische professionals. DEUS is een CRKBO geaccrediteerde onderwijsinstelling.